Islantilaisessa muodissa esillä kansainväliset trendit ja omaperäinen design  

Islannissa asuu vain reilut 300 000 ihmistä, joista puolet maan pääkaupungin Reykjavikin metropolialu-eella. Läheisiä naapurimaita tällä upeasta luonnostaan tunnetulla saarivaltiolla ei ole ja voisikin kuvitella, että trendit eivät rantaudu Islantiin nopeasti. Kuitenkin, tässä pienessä ja maantieteellisesti syrjäisessä maassa trendejä seurataan herkeämättä, eikä tyylistä tingitä. 

Islanti on todella trendikäs maa ja islantilaiset rakastavat leikkiä vaatteillaan.  Islantilaiset eivät pelkää kokeilla pukeutumisessaan uutta, eikä uusia asioita vieroksuta. Kansainväliset trendit rantautuvat maa-han nopeasti ja maassa seurataan hyvin intensiivisesti muodin uusia tuulahduksia, mikä näkyy vahvasti katumuodissa. Leikkisät ja rohkeat väriyhdistelmät, näyttävät printit ja kuosit, sekä kekseliäät leikkaukset ja muodot ovat avainsanoja islantilaisessa pukeutumisessa. Islantilainen pukeutuminen on pelkistettyä, mutta leikkisää, sekä persoonallisen ajatonta. Esimerkkinä tästä on muun muassa islantilaisen laulajan Björkin omaperäinen ja persoonallinen tyyli.

Islantilainen design on alkanut määrätietoisesti luoda identiteettiään. Kovan tuulen, tulivuorten ja lumi-myrskyjen pieksemällä saarella on niukasti materiaaleja, mikä onkin saanut suunnittelijat käyttämään mielikuvitustaan.  Tunnettuja Islantilaisia vaatemerkkejä ovat muun muassa 66 North, Kron by KronKron ja ELM by Matthildu.

Islannin suurin muoti- ja muotoilutapahtuma on jokavuotinen DesignMarch, joka valtaa Reykjavíkin aina maaliskuussa. DesigMarch on täynnä design-aiheista ohjelmaa: näyttelyitä, work-shoppeja ja tapahtu-mia, joissa voi tavata design-, tyyli- ja muotialan ammattilaisia. Tänäkin vuonna tapahtuman yhtenä sisäl-tönä oli Reykjavikin muotifestivaalit, jossa Islannin nimekkäimmät designerit esittelevät tuoreinta muotia uusimmilla luomuksillaan. 

Tietoiskuja Islannista
– Islanti on Euroopan eksoottisin luontokohde
– Maassa matkustaminen on helppoa ja siellä vieraillessa voi nähdä muun muassa kuumia lähteitä, vesi-putouksia, laavakenttiä ja valaita
– Myös hevoset kuuluvat tärkeänä osana islantilaiseen maisemaan ja maaseudulla ne laiduntavat va-paasti suurina laumoina
– Islanti sijaitsee kahden mannerlaatan saumakohdassa
– Maata hallitsevat jäätiköt ja tulivuoret
– Karut ja jylhät maisemat kiehtovat kauneudellaan
– Ympärillä pauhaa kylmä Atlantti ja maassa purkautuu tulivuori noin viisi kertaa vuodessa
– Tulen ja jään vastakkainasettelu tekee maasta mielenkiintoisen, missä muualla yhdistyisi tuli ja vesi yhtä saumattomasti kuin Islannissa!